

SDIC COMMUNITY COLLEGE WORKFORCE DEVELOPMENT COUNCIL MEETING

August 11, 2017 9:00am-12:00pm San Diego Mesa College, 1400 Building, I4-207 AGENDA

Phone: 888-450-4821
Participant: 840787
Presenter Pin: 9897064

Time	Item	Speaker
9:00 (10 mins)	1. Welcome/Introductions	Danene Brown
9:10 (10 mins)	 2. Approval of Minutes July 20, 2017 New electronic voting structure 	Danene Brown
9:20 (5 mins)	3. Program Recommendations Note: SDIC Program Recommendation Process http://myworkforceconnection.org/committee-sub/program-approval-pro SDIC Program Approvals/Recommendations Repository (2007-2017) http://myworkforceconnection.org/committee-sub/approved-programs/	ocess/
	San Diego Mesa College Business Information Worker I (Certificate of Achievement)	Danene Brown
9:25 (5 mins)	4. Welcome New Regional Support	Mollie Smith
9:30 (15 mins)	5. CCPT UpdateCCPT SPR Mid-Project Report and Next Steps	Brian Butler
9:45 (5 mins)	7. SB1070 Update	Sonia Lira
9:50 (5 mins)	6. CCCCO Update	Laura Casillas
9:55 (5 mins)	7. CCCAOE Update	Jonathan Kropp
10:00 (10 mins)	8. SWP Applications Update	Mollie Smith
10:10 (10 mins)	9. SWP Regional Projects Committees Structure (handout)	Mollie Smith
10:20 (30 mins)	 10. SWP Regional Projects Update Employment Readiness and Job Placement Services Career Pathways and Work-Based Learning Marketing Collaborative Program Innovation Projects 	Mollie Smith

Data/Research

10:50 (30 mins) 11. SWP Regional Allocation Priorities

Mollie Smith

- 2017-2018 Allocations
- New Priorities for Round 2
 - o Employment Readiness/Job Placement \$3 million (EST)
 - o Marketing \$1.5 million (EST)
 - o Data/Research \$200,000 ongoing
 - o Career Pathways?
 - o Collaboration/Innovation?
- Faculty Engagement

11:20 (10 mins) 12. Strong Workforce Stars (handout)

Mollie Smith

11:30 (5 mins) 13. Professional Development Opportunities

Mollie Smith

More & Better CTE Forum on Tuesday, September 12th 1:00-5:00pm
 Southwestern College – 900 Otay Lakes Rd, Chula Vista, CA. 91910

11:35 (25 mins) 14. Roundtable

12:00pm Adjourn

Next meeting September 15, 2017 9:00-12:00, San Diego Mesa College, Learning Resource Center, LRC-435